Historie E-Scoop

 
Op 8 september 2012 overleed mijn man Frans Oosterhof op 54 jarige leeftijd aan de ziekte ALS. Frans was de bedenker en maker van het gepatenteerde E-Scoop® glas.

Frans was een uitstekend opgeleide optometrist, een vakman en een optimist. Zijn doel was om mensen met een slecht zicht beter te laten zien. In zijn voormalige optiekzaak in Eindhoven kreeg Frans met regelmaat mensen in zijn stoel met de oogaandoening Macula Degeneratie.
Zij vertelden welke problemen zij tegenkwamen in het dagelijks leven.
Het greep Frans erg aan dat deze mensen soms fors hadden ingeleverd
op de kwaliteit van hun leven.

Ruim 20 jaar is Frans bezig geweest om een glas succesvol te ontwikkelen en te maken, met als doel het zicht te verbeteren van mensen met Macula Degeneratie. Het waren dan ook deze mensen die hem ervan overtuigden om het E-Scoop® glas toegankelijk te maken voor alle mensen met MD.

Nadat patenten waren toegekend aan het E-Scoop® glas werd Frans met zijn uitvinding voorgedragen voor de RABO-Herman Wijffelsprijs. Heel trots was hij op het behalen van de 2e prijs in 2006.
Frans was nog maar enkele jaren bezig om het E-Scoop® glas op de markt te brengen toen hij ongeneeslijk ziek werd.
Zijn droom was om het glas wereldwijd bekendheid te geven in de hoop hiermee iets te kunnen bijdragen aan de kwaliteit van leven voor alle mensen met Macula Degeneratie. 

Na zijn overlijden besloot ik zijn levenswerk met dezelfde overtuiging voort te zetten. Het E-Scoop® glas heeft zichzelf bewezen door de duizenden tevreden gebruikers die er inmiddels zijn.
Mijn missie is het vergroten van de bekendheid en het uitbreiden van ons netwerk zodat E-Scoop® wereldwijd verkrijgbaar is.

Frans had een droom ....... improve low vision 


 

E-SCOOP B.V.
Anja Verstappen