De werking van het E-Scoop glas

 

 
Bij normaal en gezond zicht vindt de lichtinval in het oog plaats op het centrale deel van het netvlies, de macula. Mensen met een gezond oog nemen daarmee ook het scherpst waar, gezien de hoge concentratie kegeltjes in dat gebied. Deze kegeltjes zorgen namelijk voor het scherpe zien.
 
In geval van de oogaandoening ‘macula degeneratie’ (er zijn veel verschillende vormen) is er schade aangericht aan de macula (degeneratie) en verliezen veel of zelfs alle kegeltjes hun werking. 
In de beginfase ontstaat eerst een troebel zicht, in een later stadium kan dit verder verslechteren door het ontstaan en zien van bijvoorbeeld een doffe, grijze of zwarte vlek in het centrale zichtveld.
Hoe verder van de kern van de macula naar buiten gegaan wordt op het netvlies naar het perifere deel, hoe lager de concentratie kegeltjes wordt. ‘Scherp zien’ wordt dan dus steeds moeilijker. 
 
De essentie van het unieke E-Scoop® glas is echter, dat wanneer de kern van de macula beschadigd is, er mogelijk wél nog een redelijk verbeterd gezichtsvermogen te realiseren is, door gebruik te maken van de buitenkant van de macula. Mogelijk heeft daar namelijk nog géén aantasting van de daar aanwezige kegeltjes plaatsgevonden. Dát is wat het E-Scoop® glas tracht te realiseren!
Voor ieder patiënt zal dit beslist anders zijn, maar het testen van de persoonlijke mogelijkheden is eenvoudig door een E- Scoop specialist uitvoerbaar.

De E-Scoop® filosofie richt zich dus in de eerste plaats op het gebruiken van een ander deel van de macula voor het mogelijk beter zien. Het bijzondere en gepatenteerde E-Scoop® brillenglas is een samenstelling van een vijftal belangrijke elementen, die essentieel zijn voor het uiteindelijke resultaat.
  •  Kleur                                                                                           
  •  Coating
  •  Dikte
  •  Curve
  •  Prisma
én natuurlijk eveneens de oogcorrectie zelf.

- De gele kleur is belangrijk omdat het bij daglicht de belasting voor het oog vermindert, als ook de belasting door het UV licht. Patiënten ervaren dit als prettiger.
- De coating is van belang gezien de ontspiegelende werking die daardoor plaatsvindt.
- De dikte, de curve en de additie zorgen samen voor een vergroot beeld. Daardoor wordt het kijken als rustiger ervaren en worden meer details waargenomen dan voorheen.
- Het ingebouwde prismadeel tenslotte zorgt voor de primaire werking, zodat de lichtbundel niet meer centraal op de macula valt, maar in het buitengebied. Er zijn verschillende prisma’s mogelijk.
De drager ervaart de aanwezigheid van het prisma, doordat het zichtbeeld iets verschoven wordt. Daarmee verschuift ook de doffe vlek uit het centrale zichtveld en wordt centraal zien verbeterd.
Opmerking: dit is een realistisch, maar typisch voorbeeld. Check altijd met uw E-Scoop® oogspecialist uw eigen resultaat.

Ervaringen van duizenden patiënten met het dragen van het E-Scoop® glas hebben aangetoond, dat het voor een aanzienlijk deel van deze patiënten daadwerkelijk een verbetering van het zicht bewerkstelligt. Iedere patiënt is echter anders en wij raden u aan contact op te nemen met een dichtstbijzijnde
E-Scoop® specialist voor een persoonlijk advies. Het E-Scoop® glas kan er voor zorgen dat u weer beter mensen herkent, u weer beter kunt lezen, u minder afhankelijk bent van anderen, weer kunt genieten van een zonnige dag, weer beter diepte kunt inschatten op straat en u het zien weer minder als vermoeiend ervaart. Probeer het zelf en ervaar het zelf!